Wanneer u een afspraak heeft met een van onze fysiotherapeuten, kan deze plaatsvinden in onze praktijk of bij u thuis. Op deze pagina bespreken we hoe een fysiotherapie behandeling in zijn werk gaat en de diverse toepassingen waarop fysiotherapie kan worden toegepast.

Door middel van een intake gesprek wordt besproken welke problemen u in het dagelijks leven ervaart en voor welke belemmeringen deze problemen zorgen. Naast de oorzaak van de klachten kijken we ook wat voor consequenties de klacht heeft voor uw dagelijks leven of het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden. Voor zover mogelijk worden de beginwaarden middels metingen vastgelegd. Op deze wijze kan in het verloop van het behandelproces objectief gekeken worden naar de mate van vooruitgang die samen wordt geboekt. Na afloop van de intake maakt u samen met de fysiotherapeut een plan van aanpak voor de behandeling.  

Toepassingen

Fysiotherapie kan breed worden toegepast, voorbeelden van mogelijke behandelingen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op:

  • Het verminderen van pijn: Fysiotherapie richt zich op het verminderen van pijn, of deze nu acuut of chronisch is, door middel van diverse behandelingen.
  • Het verbeteren van de loopfunctie: Fysiotherapie helpt cliënten om hun loopvaardigheid te verbeteren, vooral na blessures of operaties.
  • Het verbeteren van kracht, conditie en evenwicht: Fysiotherapie omvat oefeningen en interventies om spierkracht, algehele fitheid en stabiliteit te verbeteren.
  • Het zorgen voor ontspanning: Fysiotherapeuten kunnen technieken toepassen om spanning en stress te verminderen, wat kan helpen bij herstel.
  • Het verminderen van oedeem: Oedeem, vochtophoping in weefsels, kan worden verminderd met fysiotherapeutische methoden. Het zoeken van mogelijkheden om U beter te laten functioneren indien de klacht niet volledig hersteld kan worden. Hierbij kan gedacht worden aan het adviseren van het gebruik van een loophulpmiddel, aangepast schoeisel of gebruik van een orthese of prothese.

 Wist u dat onze fysiotherapeuten ook samenwerken met andere zorgverleners, zoals de ergotherapeut, logopediste, huisarts, thuiszorg, verpleegkundige, zichtbare schakel, WMO-consulenten van de gemeente etc..

 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze aanpak? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken op 045 211 00 40 of mail naar secretariaatparamedischedienst@mgzl.nl. Bij de Hambos staan we klaar om u te begeleiden op de weg naar een gezond en zelfstandig leven. Uw welzijn is onze prioriteit en we kijken ernaar uit om u te assisteren in uw revalidatie- en hersteltraject.

Medewerkers

36

Locaties

17

Contact

Voor een eerste afspraak of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Paramedische Dienst via

T | 045 - 546 74 80

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep