Feestelijke opening Buurtpark Schaesberg

Gisteren was het zover: de feestelijke opening van het nieuwe buurtpark in Schaesberg! Dit prachtige groene ontmoetingspunt naast onze Wonen met Zorg-locatie Dokter Calshof, is een droom die werkelijkheid is geworden. Bewoners, vrijwilligers, omwonenden en betrokkenen hebben ernaar uitgekeken. En door de inzet van MeanderGroep, de gemeente Landgraaf, HEEMwonen en Landgraaf Verbindt is een leeg terrein veranderd tot een gezellige plek voor jong en oud.

Gezamenlijk project
De rol van de vrijwilligers, de bewoners van Dokter Calshof en de leden van de werkgroep was onmisbaar. Zelfs is er een indrukwekkend bijenhotel gebouwd, waar we enorm trots op zijn.

Sonja van den Elzen, Dagbestedingscoach en vrijwilligerscoördinator van Dokter Calshof, deelt: “Het bijenhotel is echt dé grote trots. De herenhobbyclub heeft het helemaal zelf gemaakt, van begin tot eind. Het is een gezamenlijk project geworden datw e samen zullen onderhouden, een bewijs van hoe deze nieuwe voorziening écht leeft bij onze bewoners. Maar niet alleen bij hun. Iedereen spreekt erover en inmiddels hebben de heren ook al opdrachten gekregen om kleine insectenhotels te bouwen.”

Wensen voor de toekomst
Hoewel het park nu een prachtige basis heeft, zijn er nog wensen voor de toekomst. Sonja benadrukt: "Meer zitbankjes, verlichting, extra beplanting, en natuurlijk extra handen voor het onderhoud. Samenwerking met de buurt, scholen, verenigingen noem het maar op. Vrijwilligers en sponsors zijn dus meer dan welkom!”

Kom jij ook kijken?
Iedereen is van harte welkom.

Wil je ons graag helpen als vrijwilliger?
Meld je dan aan bij Sonja van den Elzen, sonjavandenelzen@mgzl.nl

Wil je ons sponsoren?
Bankrekeningnummer: NL81INGB0656155450 

Ten name van: Stichting MeanderGroep Zuid Limburg onder vermelding van 158202/31010 in zake aanleg Park Calshof.

Waardeert u ons?

Zorgkaart Nederland Horeca Service Meandergroep