Maar samen met de gemeenten laten we onze klanten niet in de kou staan.
MeanderGroep Zuid-Limburg is door de Rechtbank Limburg in het ongelijk gesteld in het Kort Geding tegen de gemeenten Brunssum, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal.
MeanderGroep spande de zaak aan in verband met de aanbesteding voor de inkoop van de Hulp bij het Huishouden (Wmo) met ingang van 1 januari 2021. Meander is van mening dat de gemeenten bij de vaststelling van de tarieven niet de juiste regels toepasten.
Meander-directeur Mark Schellings: ‘De geboden tarieven zullen de komende drie tot zes jaar voor Meander voor onacceptabele verliezen zorgen. Daarvan zijn we nog steeds overtuigd. Met deze vastgestelde tarifering en het vonnis van de Rechtbank zullen wij ons moeten bezinnen of we die verliezen in de toekomst nog willen en kunnen opvangen. Voor nu en in de komende vastgestelde jaren van de aanbesteding laten we onze klanten vanzelfsprekend niet in de kou staan en zullen we alles eraan doen onze kwalitatieve zorg te borgen’.
Bestuursvoorzitter van Meander Jack Jansen: ‘We vonden dat we eindelijk moesten opkomen voor dit prachtige en belangrijke vak. Hulp bij het Huishouden is een belangrijke signalerende zorg achter de voordeur. Daar hebben wij de afgelopen jaren ook extra in geïnvesteerd. Onze klanten moeten kunnen blijven rekenen op de Hulp bij het Huishouden die Meander sinds jaar en dag biedt. Dat is een vorm van ondersteuning die niet mag worden onderschat in een tijd dat mensen steeds langer thuis wonen, en zeker in deze coronatijd. Niet voor niets luidt onze slogan: ‘mensen met aandacht’.
MeanderGroep gaat nu met de betrokken gemeenten verder aan de slag: ‘Samen met de gemeenten gaan we voor de meest optimale dienstverlening aan de klanten. Dat belang heeft altijd voorop gestaan, voor beide partijen’, zegt Mark Schellings.